00:00
00:00
Newgrounds Background Image Theme

JalenBrah just joined the crew!

We need you on the team, too.

Support Newgrounds and get tons of perks for just $2.99!

Create a Free Account and then..

Become a Supporter!

Légópince (hungarian club)

3,925 Views | 67 Replies
New Topic Respond to this Topic

Response to Légópince (hungarian club) 2024-07-17 18:29:38

At 7/4/24 03:42 AM, Arika2 wrote:Most nézem hogy lassan három éve már hogy megcsináltam ezt a klubot
Ahhoz képest tényleg nem olyan húsos az aktivitás
Na mindegy
Nemrégelkapott a hév meg az ötlet hogy élő felvételt csinálok valami gitárimprovizációmról aztán feltöltöm mer mér ne
Szerintem nyugodtan töltögesse föl meg reklámozza magát itt aki valamit felrak az oldalra vagy bárhova máshova kicsit lehet feldobná az életet
Mondom úgy hogy kábé háromhavonta nézek fel az oldalra :P
Amúgy ki hogy van?

Hát, úgy látszik csak mi ketten maradtunk. Bocs hogy nem írtam, nem vettem észre hogy azóta írtál ide. Igaz, tényleg jó lenne egy kis aktivitás.

BBS Signature

Sziasztok!

Örülök, hogy még megvan ez a fórum, és hogy évente párszor posztolva van ide, tehát ha nem is nagy itt a jelenlét, olykor olykor mutatnak életjelet az oldal magyarjai. Úgy döntöttem, enyém lesz az ősz első posztja a fórumon, ami egy novella lesz, ha már senki sem csapott le az első poszt lehetőségére, remélhetőleg nem ez lesz az utolsó poszt sem, szóval éledjetek srácok! :D Én igyekszem időről időre aktívabb lenni az oldalon és nem csak a novella miatt, hanem beszélgetni veletek illetve egyéb nyalánkságokat is igyekszem posztolni.

Ahogy említettem, írtam, illetve írok egy novellát, amit folytatásokban szeretnék ide közölni. Mivel semmit sem veszítek vele, és mert eszembe jutott, hogy van Newgrounds accountom, ezért gondoltam időnként kiposztolom a novella folytatásait.

A történetről röviden annyit, hogy egy idős meggyötört emberről, Tokvart apóról szól, akinek hosszú év monotonitása után szembe kell nézni a múltjának lezáratlan ügyeivel. Olvassátok és élvezzétek!

-------------------------------------------------------------

Tokvart apó

iu_1281796_9930933.webp

Egy borongós, őszi napon, itt ülök a parkban, egy vén gesztenyepadon. Néhol itt-ott koppan a kabátomon egy-egy esőcsepp. A város zajló élete lelassul, fagyos lesz.

Egy-két madárka feltűnik a fűben, de aztán hamar vissza is röppennek a fák védő levelei alá.

Emberek előbukkanak, esernyő, vagy annak hiánya esetén kabát védi őket a testes esőcseppektől, már amennyire védheti. Legtöbben sietnek, vagy munkába, vagy védő fedél alá, vagy máshová (ki tudja), egyesek viszont meglepő bágyadsággal és nyugalommal lépkednek a járda sikamlós felszínén. Talán rájuk ragadt az időjárás szürke hangulata.

Egy ilyen bágyadtan lépkedő ember, ki nagy, ősz szakállal, vállát érő hajjal és ráncokkal tűzdelt arcvonásokkal rendelkezik, éppen egy boltból jött ki, és tartott hazafelé. Kezei fáztak, de nem különösebben zavarta, már hozzászokott a természet ilyesfajta kihívásaihoz.

Egy nagy, kopott szatyorban vitte a megvásárolt termékeit. A szatyor semmi különöset nem tartalmazott, csupán a mindennapi túléléshez szükséges dolgokat. Nem, mintha lett volna bármi másra szüksége. Megkopott bőrkabátja bélés híján nem túlzottan védte a viszonylagos hidegtől, de ő mégis ezt a kabátját vette fel, mert ezt viselte már... ki tudja mióta.

Pár percnyi séta után végül elérte a házat, ahol lakott. Kis, szerény épület volt, semmi különleges külső jeggyel. Szüleitől örökölte a házat, mely egykoron tele volt élettel, ma viszont csupán Tokvart apó élt itt.

Lerakta a szatyrot, amit eddig görcsösen szorított, és előkotorta zsebéből a ház kulcsát. A kulcs zörgése és a zár kattanása szürke monotonsággal töltötte meg a lelkét, de ehhez mára már hozzászokott.

Levette cipőjét fájó lábáról, felakasztotta kedvelt bőrkabátját a fogasra és belépett a házba. Letette hanyagul a szatyrot a nappali közepére, és a kandalló felé vette az irányt, hogy begyújtson. Mikor viszont elkezdett volna a folyamtot, kopogást hallott ajtaján. Azt hitte először hogy hallucinál, hiszen őt sosem szokta keresni senki. De rá kellett jöjjön, hogy ténylegesen jól hallotta az imént a kopogást, másodjára ráadásul már egy hang is társult hozzá:

- Én vagyok az, kérlek nyiss ajtót! -szólalt meg a hang.

Tokvart apó felismerte a hangot, és lefagyott, de nem a hidegtől....

-------------------------------------------------------------

Ennyi lett volna mára! Ha gondoljátok osszátok meg gondolataitokat az írással kapcsolatban! Mindettől függetlenül remélem lesz aktivitás a fórumon, örülnék neki, ha lenne itt pici élet. See you later, have a nice day!😁

Sziasztok! Gondoltam írok ki egy pár fun factet a mai (október 12.-i) napról.

• 1492-ben ezen a napon fedezte fel Kolombusz Kristóf az Amerikai kontinenst, a Bahama szigetek felfedezésével. A "felfedezte" szót használtam, de ő élete végéig abban a tudatban volt, hogy Indiába ért el, az új kontinens tényét a kontinens néveadója, Amerigo Vespucci állapította meg.

• 1810-ben ezen a napon első alkalommal rendezték meg a mára már világszerte ismert Oktoberfest-et Münchenben. Ez a tény mindenkit, aki olvassa feljogosít egy ingyen sör fogyasztására, egészségetekre barátaim. :D

• 1859-ben ezen a napon született Robert Stephenson angol építőmérnök, a gőzmozdony feltalálója.

• 1930-ban ezen a napon alapították meg a Független Kisgazdapártot (Fkgp), a 20. század egyik jelentős magyar politikai pártját. Érdekességként itt hagyom a párt mottóját: "Isten, Haza, Család. Bort! Búzát! Békességet!"

• 1960-ban ezen a napon történt az az ikonikus eset, amikor Hruscsov, a Szovjetunió akkori vezetője cipővel verte az asztalt az ENSZ közgyűlésén, ezzel kifejezve feszültségét a hidegháborús politikai helyzeteket érintően. Reméljük sikerült ezzel leveztnie minden feszültségét. :D

• 1996-ban ezt a napot jelölték ki az ízületi betegségek világnapjává, ezzel felhívva a figyelmet a betegség fontosságára.

• A mai napon vannak az alábbi névnapok: Miksa, Szeráf, Edvin, Edvina, Tirzusz, Maximilián, Rezső, Szemere, Szerafina

Még sok dolgot fel lehetne sorolni a mai nappal kapcsolatban, de szerintem ez is bőven elegendő volt, a jövő év végéig idetévedő max 2-3 embernek. További szép napot kívánok nektek, sziasztok! :D

Response to Légópince (hungarian club) 2024-10-15 12:50:10

At 10/12/24 01:13 PM, vlntnx0 wrote:Sziasztok! Gondoltam írok ki egy pár fun factet a mai (október 12.-i) napról.

Még sok dolgot fel lehetne sorolni a mai nappal kapcsolatban, de szerintem ez is bőven elegendő volt, a jövő év végéig idetévedő max 2-3 embernek. További szép napot kívánok nektek, sziasztok! :D

A Hruscsov-os cipő verős incidens elvileg sosem történt meg, a kép ami van róla az hamis, viszont ő ezt elfogadta valamiért.

BBS Signature

At 10/15/24 12:50 PM, MalwareShop wrote:
At 10/12/24 01:13 PM, vlntnx0 wrote:Sziasztok! Gondoltam írok ki egy pár fun factet a mai (október 12.-i) napról.

A Hruscsov-os cipő verős incidens elvileg sosem történt meg, a kép ami van róla az hamis, viszont ő ezt elfogadta valamiért.

Ki tudja... Mindenesetre örülök, hogy egy héttel a poszt után máris mutatkozik életjel rajtam kívül is errefelé. Visszapörgetve az aktivitást azt hittem lesz vagy fél év, mire valaki észreveszi :D

Response to Légópince (hungarian club) 2024-10-16 06:12:56

At 10/15/24 06:08 PM, vlntnx0 wrote:

Ki tudja... Mindenesetre örülök, hogy egy héttel a poszt után máris mutatkozik életjel rajtam kívül is errefelé. Visszapörgetve az aktivitást azt hittem lesz vagy fél év, mire valaki észreveszi :D

Félig-meddig eddig is ott voltam, csak senki nem írt ide nagyon semmit. Ha van legalább 1 ember, akkor fogok írni.

BBS Signature

Response to Légópince (hungarian club) 2024-10-19 08:22:47

At 10/16/24 06:12 AM, MalwareShop wrote:
At 10/15/24 06:08 PM, vlntnx0 wrote:

Félig-meddig eddig is ott voltam, csak senki nem írt ide nagyon semmit. Ha van legalább 1 ember, akkor fogok írni.

Én itt leszek, mostanában újra felfedeztem az oldalt és az NG profilomat

Response to Légópince (hungarian club) 2024-10-19 08:42:14

Én itt leszek, mostanában újra felfedeztem az oldalt és az NG profilomat

Örülök neki :D

én igazából 2022 novembere óta használom a Newgrounds-ot, sosem hagytam ki 1 napot sem azóta gyakorlatilag, főleg az XP miatt

BBS Signature